Сърцата на България

ИЗЛОЖБА НА BYGEORGI (ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ)
Премиера на автора в България!
Откриването на изложбата е на 11-и септември 2020 г. от 19 ч. – заповядайте! Молим да потвърдите присъствието си на този линк.

„Сърцата на България“ е историческо завръщане към българските корени на художника Георги Георгиев с артистичен псевдоним ByGeorgi (Бай Георги). Завършил Изящни изкуства във Флоренция, а след това обиколил света, младият автор търси достойните личности, носители на ценностите, заради които се наричаме българи.
Основна линия на творбите в изложбата са образите на България, българите и българското. Тази линия проследява профилите на ярки личности, които оформят представата ни за България, каквато я познаваме днес – от Васил Левски и Христо Ботев до Петър Дънов и Дядо Добри. Връхната точка в интерпретацията на българското са маслени портрети на 12 съвременни български мадони – млади девойки в традиционни български носии, като част от тях са създадени по фотографии на Асен Великов.
Експозицията създава усещането за специфична преплетеност на епохите, в които особено настойчиво присъстват реализма и традиционното. Респектиран от нравствеността на героите, авторът не си е позволил да добавя собствени интерпретации на образите. Тонът на картините варира от строго реалистичен до мистичен и вдъхновяващ.
Цялостната концепция на изложбата представлява задълбочен труд, който сериозно обогатява родовата памет на българите, а времената, в които се раждат творбите отваря нови хоризонти в осмислянето на морала на нашето съвремие.

ByGeorgi e роден и израснал в Русе. На 18 години заминава за Италия с еднопосочен билет, решен да учи и да живее сред най-добрите в живописта. След много житейски перипетии е приет в Художествената академия във Флоренция. Именно там осъществява и първата си самостоятелна изложба.
След завършването си обикаля света като свободен артист и се установява трайно в Лондон през последните 10 години.
Експозицията ще можете да разгледате до 20-и септември включително в малката зала на галерията.